Recensie: Ik ben genoeg – Twiggy Bossuyt

Een meeslepend verhaal over jongeren op zoek naar zichzelf en naar het geheim van de oude kasteelheer. Vanaf 12 jaar. Opgroeien is lastig, dat ondervinden alle jongeren in dit verhaal op een verschillende manier. Ze zijn op zoek naar erkenning en bevestiging. Maar als je een stervoetballer als vader hebt, of een manisch-depressieve moeder, of adoptieouders… dan valt dat nog niet mee. Een warme zomer lang krijgt een groep jongeren schilderles op een kasteel. Ze praten en zwijgen, denken en kniezen, wroeten en zoeken, … Ze leren voor zichzelf opkomen en vechten voor hun dromen. Daarnaast is er ook het kasteelgeheim om te ontrafelen.

Koop dit boek op bol.com


 

Ik vond het nog eens tijd om een kinderboek te lezen, omdat ik het heel belangrijk vind dat kinderen lezen. Om deze reden ga ik ook graag op zoek naar boeken voor mijn neefjes, nichtjes, vrienden of gewoon kinderen of ouders die mijn blog lezen.

Het boek ‘Ik ben genoeg’ zou ik zeker aanraden. Het is, naar mijn mening, wel eerder een meisjesboek en het geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. 

In het boek gaan de hoofdpersonages op zoek naar zichzelf, maar er is ook nog een soort van thrillergedeelte. De hoofdpersonages gaan namelijk proberen het geheim van het kasteel te ontrafelen.

Twiggy Bossuyt heeft ervoor gezorgd dat deze twee thema’s heel goed aan elkaar aansluiten. Het is een dun boekje, waar weinig details in worden gegeven. Dit is voor kinderen positief, omdat het hierdoor heel vlot leest.

Als je je kinderen maar niet aan het lezen krijgt, kan je het met dit boek misschien eens proberen.

7/10

Advertenties

2 reacties op ‘Recensie: Ik ben genoeg – Twiggy Bossuyt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s